Как да проверим дали цифровият сертификат е инсталиран коректно на компютъра през INTERNET

Може да проверите дали цифровият Ви сертификат е инсталиран коректно, като отворите страницата: Тест на сертификат. За тази проверка е нужно да имате INTERNET, затова първо проверете дали това условие е налице.

Могат да се проверят сертификатите издадени от:

За целта стартирайте Google Chrome в полето за адрес въведете: Тест на сертификат и натиснете "Enter". Ако на компютъра има инсталирани няколко сертификата, ще се покаже списък, от който трябва да изберете своя сертификат и да натиснете бутона "ОК".

Ако сертификатът Ви е инсталиран на смарт карта (както трябва да бъде), ще се появи прозорец, в който ще въведете ПИН кода на Вашата смарт карта. При успех, след натискане на линка "Виж подробности за установената връзка", ще се покаже следната страница: Test Page image

Това означава, че сертификатът е инсталиран успешно на компютъра. Ако тази проверка мине успешно, имате парола и потребителско име за достъп до НБД и продължавате да не можете да работите в НБД - може да пишете на e-mail адрес usernbd [ a t ] grao.bg или на jpanaiotova [ a t ] grao.bg, или да се обадите на телефон (02) 986 34 86 в. 29.

При неуспех, след натискане на линка "Виж подробности за установената връзка", ще се покаже: page cannot be dispayed

При неуспех опитайте още няколко пъти, тъй като проблемът може да е само временен. При всеки нов опит: